Mitä asiakkaamme sanovat meistä

UseLess on ketterä yhteistyökumppani, joka huomioi asiakkaan yksilölliset tarpeet ja jonka kanssa toimiminen on helppoa ja joustavaa. UseLessin kiinteä yhteys akateemiseen maailmaan ja tuoreimpaan tutkimustietoon on ollut meille tärkeää. UseLessin asiantuntijat ovat todella hyvin perillä hiilijalanjälkilaskennasta ja heidän avustuksellaan olemme pysyneet näppärästi mukana projektin edetessä. Olemme iloisia, että valitsimme UseLessin kumppaniksemme yrityksemme ilmastovaikutusten arviointiin. Olemme saaneet tarkkojen ja perusteltujen laskelmien lisäksi apua tulosten tulkitsemisessa ja kättä pidempää tulevien toimenpiteiden arviointiin. Olemme sopineet yhteistyön jatkamisesta ja suositelleet UseLessia kumppaniksi myös konsernimme muille yhtiöille.

OSUUSKUNTA TRADEKA
Vastuullisuusjohtaja Satu Niemelä
Viestintävastaava Piia Peiponen

Meistä oli mukavaa saada UseLess laskemaan kohtuullisen minimikulutuksen hiilijalanjälki elämän eri osa-alueilla. Olimme ilahtuneita ja tyytyväisiä laskennan yksityiskohtaisuudesta sekä asiantuntijoilta saamistamme vastauksista. UseLessin tiimi on erittäin kannustava ja saimme heiltä laskennan tulosten lisäksi hyviä ohjeita niistä viestimiseen. Suosittelemme UseLessia lämpimästi kaikille, jotka kaipaavat paremman tulevaisuuden kehittämiselle omistautuneita asiantuntijoita.

TAKUUSÄÄTIÖ

Yhteistyö UseLessin kanssa oli sujuvaa alusta loppuun saakka. Vahvan elinkaarimallinnuksen asiantuntemuksen lisäksi tiimi oli todella joustava ja asiakaslähtöinen. Pyysimme muutamia iteraatioita tarpeisiimme, mitkä toteuttiin nopeasti – yksikään kysymyksemme tai huolenaiheemme ei ollut heille liian pieni. Saimme lopputuloksena hyvin yksityiskohtaisen laskurin, joka perustuu viimeisimpään tutkittuun tietoon.

EVERFELLS

Referenssit

Tradeka Logo

Osuuskunta Tradeka

Osuuskunta Tradeka on moderni omistajaosuuskunta ja merkittävä omistaja useissa suomalaisissa yrityksissä. Osuuskunta Tradekan tavoitteena on olla vastuullisuuden edelläkävijä, joka tekee hyvää samanaikaisesti sekä yli 200 000 jäsenelleen että ympäröivälle yhteiskunnalle. Yli satavuotisen osuuskunnan johtoajatuksena on merkityksellinen omistajuus ja inhimillisemmän markkinatalouden toteuttaminen. UseLess laski Osuuskunta Tradekan hiilijalanjäljen, joka mahdollisti toiminnasta aiheutuvien ilmastovaikutusten nykytilan selvittämisen ja tehokkaiden päästövähennystoimenpiteiden tunnistamisen. 

Restel logo

Restel Oy

Restel Oy on kotimainen, Suomen johtava ravintola-alan konserni ja Suomen suurin ravintolapalveluiden tarjoaja, jonka ravintolaverkostoon kuuluu parisataa ravintolaa kautta maan. Ympäristö- ja yhteiskuntavastuulisuus ovat tärkeitä arvoja Restelille. Tutustu Restelin vastuullisuusnäkemyksiin ja -toimenpiteisiin täällä.

Maria01 Logo

Maria01

Maria01 on start up -yritysten ja organisaatioiden voittoa tavoittelematon työtila ja yhteisö. UseLess laski Maria01:n hiilijalanjäljen ja tunnisti yhteisölle tehokkaimpia vähennystoimenpiteitä. Lue lisää Maria01:n ympäristövastuullisuustoimista täältä

Alvar petin logo

Alvar Pet Oy

Alvarin missio on minimoida koirien hiilitassunjälki – koska koiran omistamisen ei pitäisi olla valinta ilmastoa vastaan. Laskimme Alvar Petin neljän ensimmäisen koiranruokatuotteen hiilijalanjäljen Product Environmental Footprint Category Rules (PEFCRs) Prepared Pet Food for Cats and Dogs – standardin mukaisesti. 

Takuusäätiön logo

Takuusäätiö

Mistä elämisen hiilijalanjälki koostuu, ja miten iso se on, kun kuluttaa vain kohtuullisen minimin verran? Toteutimme Takuusätiön ja Marttaliiton Rahat riittää -hankkeelle hiilijalanjälkilaskurin, jonka avulla voidaan karkealla tasolla laskea kohtuullisen minimikulutuksen hiilijalanjälki elämän eri osa-alueilla.

Lue lisää projektista blogistamme.

Jet-steelin logo

Jet-Steel Oy

Jet-Steel Oy valmistaa tuotteita, jotka liittyvät usein kosteiden ilmamassojen liikuttamiseen, lämmöntalteenottoon ja veden poistoon prosessista. Tuotteet valmistetaan aina asiakkaan piirustusten, vaatimusten ja reunaehtojen mukaan. Laskimme yrityksen hiilijalanjäljen GHG Protocol Scope 3- standardin mukaisesti. 

Clevera osuuskunnan logo

Osuuskunta Clevera

Osuuskunta Clevera toimii Tiimiakatemian tiloissa Jyväskylässä. Tiimiakatemia on Jyväskylän ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö – tulevaisuuden tekijöiden ja johtajien kasvua valmentava oppilaitos. Autoimme Osuuskunta Cleveraa asumisen päästöihin liittyvässä projektissa. 

Everfellsin logo

Everfells

UseLess rakensi suomalaiselle Everfells-palvelulle työkalun lomamatkojen kasvihuonekaasupäästöjen laskemista sekä päästökompensointia varten. Everfells tekee erilaisten luontoelämysten toteuttamisesta helppoa ja sen visiona on mahdollistaa matkailua joka vähentää kasvihuonekaasuja ilmakehästä.  

Lue lisää projektista blogistamme