Uusi metodi hiilijalanjälkilaskentaan!

Hiilijalanjälkilaskentaprojekti rakentuu useista osa-alueista ja vaiheista, joista yksi keskeinen on tiedonkeruu. Jokainen hiilijalanjälkilaskentaprojektiin osallistunut myös tietää, että tämä voi olla tuskaisa ja kuormittava vaihe organisaatiossa, ja joskus eksaktin tiedon puuttuessa lukuja täytyy arvioida parhaan mahdollisen tiedon mukaan.

Me UseLessilla haluamme jatkuvasti kehittää palveluitamme ja ottaa pois asiakkaidemme kokemaa tuskaa. Nyt olemme luoneet uuden innovaation, joka mahdollistaa työ- ja liikematkojen päästöjen arvioinnin henkilöstön kengän koon perusteella! Tämän tiedon voi sitten näppärästi välittää hiilijalanjälkilaskentaan vaikka työkenkätilauksen yhteydessä. 

Innovaatioprojektissamme havaitsimme, että kengän materiaali ja rakenne vaikuttavat tutkitusti liikematkustuksesta ja töihinmatkustamisesta syntyvän hiilijalanjäljen kokoon. Esimerkiksi korkokenkien tai sandaaleiden perusteella laskettavien työ- ja liikematkojen hiilijalanjälki oli jopa puolet pienempi kuin saapikkailla tai paksupohjaisilla talvikengillä. Kengän koolla ei sen sijaan havaittu ratkaisevaa yhteyttä syntyneisiin päästöihin, mutta sillin syömisellä ja kuraveden juomisella oli vahva korrelaatio yrityksen pienentyneisiin matkustamisen päästöihin.

Miten vähentää organisaation työ- ja liikematkustuksesta syntyviä päästöjä?

  1. Ensisijaisesti kehotamme työnantajia tarjoamaan työntekijöille mahdollisuuden siirtyä vähäpäästöisempiin kenkämalleihin. Tämä voisi tapahtua esimerkiksi tarjoamalla koko organisaation työntekijöille kenkäetua, joka maksetaan palkan päälle.
  2. Työnantajien kannattaa myös muistaa kilpailuttaa työkenkiä tarjoavat yritykset ja kilpailutuksen yhteydessä tiedustella kenkien päästökuormaa suhteessa organisaation liikematkustukseen ja töihin matkustamiseen.
  3. Mikäli työnantaja haluaa varmistaa maksimaalisen päästövähennyksen, kannattaa tarjota koko henkilöstölle silliä ja kuravettä aina huhtikuun ensimmäisenä päivänä. 

Jätä kommentti